Terug

Volg Hart van Nederland

Ophef over beelden schoppende agenten, Haagse politie doet onderzoek

112

1 nov 2021, 12:32

Online heerst verontwaardiging over beelden waarop agenten te zien zijn die een mogelijke arrestant wel heel stevig behandelen. Ze schelden volop met ziektes en een agent trapt hem of haar, ogenschijnlijk in het gezicht. Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. De politie doet onderzoek naar de beelden en het voorval.

Een tweet van de fractievertegenwoordiger van Islam Democraten in Den Haag, Nur Icar, doet een hoop stof opwaaien. Beelden van het incident zitten bijgevoegd, veel twitteraars onder de post veroordelen de acties van de agenten. Waar het voorval zich precies afspeelt is niet duidelijk, maar in de reacties valt te lezen dat het om Den Haag zou gaan.

De tweet met de beelden (tekst gaat daaronder verder):

Opheldering geëist

Icar is zwaar verbolgen over wat er in de video te zien is. "Een weerloos op de grond liggende burger even een trap in het gezicht geven? Schelden met ziektes? Burgers mongolen noemen? Wat is hier aan de hand politie?" Hij tagt naast de politie ook mensenrechtenorganisaties Amnesty en Controle Alt Delete in zijn bericht.

De politie reageert op het bericht, dat inmiddels vele malen geretweet en geliked is, en zeggen het materiaal te kennen. "Op dit moment wordt onderzocht wat er zich precies heeft voorgedaan; ook voorafgaand aan de aanhouding." Ze beloven met meer informatie te komen zodra het kan.

Politicus Icar schrijft op Facebook dat hij een debat heeft aangevraagd en daarbij om opheldering van de burgemeester zal gaan eisen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.