Terug

Volg Hart van Nederland

Oud-hoofdredacteur AD opgepakt bij acties Extinction Rebellion

Oud-hoofdredacteur AD opgepakt bij acties Extinction Rebellion

112

13 okt 2021, 13:18

Voormalig hoofdredacteur Hans Nijenhuis van het AD, die woensdagochtend in Den Haag werd aangehouden terwijl hij verslag deed van een protest van actiegroep Extinction Rebellion, is weer op vrije voeten, meldt de politie.

Hij reed als verslaggever mee in een auto met activisten die volgens de politie de Utrechtsebaan wilden blokkeren, schrijft zijn krant. In totaal werden 25 mensen aangehouden. Volgens de politie gaven er twee aan journalisten te zijn. De Utrechtsebaan is een van de belangrijkste toegangswegen naar het centrum van Den Haag. De aanhoudingen waren op de Donau in het bedrijvengebied in de omgeving van het voetbalstadion van ADO Den Haag.

De twee journalisten zijn na ongeveer een uur vastgezeten te hebben vrijgelaten. Wie naast Nijenhuis de andere journalist is, wil de politie niet zeggen. De overige 23 mensen zitten nog vast.

Eerder journalist opgepakt

Maandag en dinsdag organiseerde Extinction Rebellion ook acties in Den Haag met als doel het verkeer te ontregelen. Bij die acties werd maandag ook een journalist opgepakt, Max van Dinther van de Volkskrant. Hij schreef op Twitter dat hij "met geweld in een politiebusje gesleept is" omdat hij "te dichtbij stond". Volgens de politie maakte hij zich schuldig aan het belemmeren en beledigen van agenten. De Volkskrant liet later op maandagavond weten dat Van Dinther vrijgelaten is.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.