Terug

Volg Hart van Nederland

Permanente beveiliging op begraafplaats Bodegraven moet complotdenkers weren

Permanente beveiliging op begraafplaats Bodegraven moet complotdenkers weren

112

18 mrt 2021, 13:19

De burgemeester van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft een noodverordening afgegeven voor een begraafplaats. Op die manier wil de gemeente een einde maken aan het bezoek van tientallen actievoerders. Zij geloven dat op begraafplaats Vredehof slachtoffers liggen van een pedo satanisch netwerk.

Bij de graven hebben de afgelopen maanden tientallen mensen bloemen gelegd en actieborden geplaatst. De gemeente haalde deze al eerder weg, maar de complotdenkers blijven komen om een bloemetje te leggen of om een briefje achter te laten.

Identificatie

Om de openbare orde te bewaren wordt de begraafplaats de komende drie maanden permanent bewaakt. Bezoekers mogen alleen het terrein betreden na toestemming van een beveiliger of de beheerder van de begraafplaats. Daarbij mag om identificatie worden gevraagd.

De burgemeester vreest dat de situatie zonder noodverordening kan leiden tot confrontaties. Een steeds groter wordende groep inwoners van Bodegraven verzet zich tegen de bezoeken van actievoerders op de begraafplaats.

Overtreding van de noodverordening kan drie maanden gevangenisstraf opleveren of een geldboete van de tweede categorie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.