Terug

Volg Hart van Nederland

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries (64) overleden na moordaanslag

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries (64) overleden na moordaanslag

112

15 juli 2021, 14:05

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is donderdag overleden. Dat laten zijn nabestaanden weten in een gezamenlijke verklaring aan RTL Nieuws. Hij is 64 jaar oud geworden.

De Vries werd vorige week dinsdag neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam en zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij donderdag aan zijn verwondingen overleden.

Verklaring familie Peter R. de Vries:

"Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: 'On bended knee is no way to be free'. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.

De familie, partner en naasten willen zijn overlijden in alle rust verwerken en wij vragen iedereen met klem om dat te respecteren. Verdere informatie over hoe het afscheid van Peter zal verlopen en wat daarbij de wensen van de familie en zijn partner zijn, volgt wanneer hierover is besloten."

Aanslag op Peter .R de Vries

De moordaanslag vond plaats op steenworp afstand van de studio van televisieprogramma RTL Boulevard, waar De Vries aanwezig was als misdaaddeskundige. Meerdere ooggetuigen vertelden vijf schoten gehoord te hebben. In ieder geval één van die schoten zou het hoofd van De Vries hebben getroffen.

Verdachten aangehouden

De politie arresteerde in de loop van dinsdagavond drie verdachten. Twee van hen werden aangehouden op de A4 bij Leidschendam. Zij worden verdacht van directe betrokkenheid. Het gaat om een 35-jarige Pool uit het Gelderse Maurik en een 21-jarige man uit Rotterdam.

De laatste is vermoedelijk de schutter geweest, de Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. De politie deed huiszoekingen in Maurik, Tiel en Rotterdam en nam gegevensdragers en munitie in beslag.

Over de achtergrond van de moord is nog niets bekend. Advocaat Inez Weski beklaagde zich erover dat er in de media al te gemakkelijk in de richting van Ridouan Taghi wordt gewezen, die zij verdedigt in het geruchtmakende liquidatieproces Marengo. Taghi is daarin hoofdverdachte. Hij zou de opdrachtgever zijn van een reeks liquidaties, tegen het decor van de internationale cocaïnehandel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.