Terug

Volg Hart van Nederland

Gezochte bellende man in onderzoek dood Xavier Durlinger meldt zich

112

10 aug 2022, 16:46

De man die mogelijk over belangrijke informatie beschikt over de onopgehelderde dood van de 19-jarige Xavier Durlinger uit Sittard heeft zich gemeld. Na het vrijgeven van beelden heeft hij contact opgenomen met de politie. Durlinger werd op 12 mei als vermist opgegeven en op 19 mei dood terug gevonden op De Kollenberg in Sittard. Hij was door een misdrijf om het leven gekomen.

De politie had op Twitter camerabeelden van de man gedeeld, waarop hij bellend in de Putstraat in Sittard te zien is. Mensen die meer wisten of de man zouden herkennen konden zich melden. De beelden zijn inmiddels weer weggehaald. Het is nog niet bekend of de man als getuige of verdachte beschouwd wordt.

Verdachte op vrije voeten

In deze zaak werd eerder een 19-jarige verdachte opgepakt, maar de raadkamer van de rechtbank in Maastricht stelde deze verdachte op 16 juni op vrije voeten. Volgens de raadkamer waren er geen zwaarwegende redenen om de man langer vast te houden. Het Openbaar Ministerie verdacht de ook uit Sittard afkomstige jongeman van moord dan wel doodslag.

Het is niet bekend of de man nog als verdachte geldt. Hij zou een hoogopgelopen conflict hebben gehad met Xavier Durlinger, zoon van de eigenaar van een groot schoenenbedrijf.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.