Terug

Volg Hart van Nederland

Recherche doorzoekt woning verdachte Donny M. in onderzoek naar dood Gino (9)

112

5 juni 2022, 13:35

De recherche is zondag in Geleen nog bezig met het doorzoeken van de woning van Donny M. (22), de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 9-jarige Gino uit Kerkrade. Ook vindt er een buurtonderzoek plaats in de wijk Landgraaf.

Donny M. werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.00 uur opgepakt in zijn huis aan de Dommelstraat. Een paar uur later werd na aanwijzingen van de verdachte het lichaam van de vermiste Gino gevonden in een tuin achter een uitgebrand huis aan de Opbraakstraat. Tussen beide woningen in ligt een klein parkje met een speeltuintje en een wandelpad.

Zorgen in de wijk

Het is nog onduidelijk hoe Gino om het leven is gekomen en wat er sinds zijn verdwijning woensdagavond precies met hem gebeurd is. Het onderzoek naar de dood van de Limburgse jongen is nog in volle gang: de omgeving rond het huis van Donny M. is zondag afgezet en de woning wordt momenteel door rechercheurs doorzocht.

De politie spreekt ook met bewoners van de wijk Landgraaf. In de buurt is de vondst van de vermiste jongen als een mokerslag binnengekomen. Ouders zeggen tegen Hart van Nederland zich ernstige zorgen te maken om de veiligheid van hun kinderen. "Ik ben echt bang geworden", aldus een moeder. "Je weet niet meer wat er gebeurt met je kind."

Bloemen en kaarsjes

Bij de achtertuin waar Gino werd aangetroffen leggen mensen bloemen, knuffels en kaarsjes neer. Zaterdagavond was er al een emotioneel samenkomen bij het speeltuintje in Kerkrade waar de jongen voor het laatst is gezien. Tientallen zwaar geëmotioneerde mensen zochten troost en vielen elkaar in de armen.

(Tekst gaat verder onder foto)

gino

gino

Eerder op zaterdag reageerde Gino's familie op hun grootste vrees die werkelijkheid is geworden. "Het verdriet is niet te omvatten en vreselijk." De nabestaanden zeggen dat de leegte die de jongen achterlaat niet te vullen is. "Gino mag nooit vergeten worden en moet zo mooi en goed mogelijk worden herdacht als de lieve vrolijke jongen die hij was."

Verdachte in beperkingen

Het voornemen is om woensdag een stille tocht te houden voor de omgekomen jongen. Verdachte Donny M. zit ondertussen in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat Sjanneke de Crom. Zij laat weten "de komende drie weken niet te reageren op vragen".

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.