Terug

Volg Hart van Nederland

Politie en burgemeesters klaar met Marokko-onrust: 'Pik de kwelgeesten eruit'

112

11 dec 2022, 23:16

Politie en burgemeesters doen een dringende oproep aan voetbalfans, om het komende woensdag bij de halve finale van Marokko rustig te houden. "Geweld tegen de politie is onacceptabel", waarschuwt de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch. "Doe je het, leveren we je ook uit aan de politie. Laten we ervoor zorgen dat het feestje niet gekaapt wordt."

Maar het gaat in een aantal grote steden tot nu ook vaak fout. Wat begint als een groot volksfeest eindigt meerdere keren in vuurwerk gooien naar de politie, geweld en aanhoudingen. Agenten willen daarom eerder het waterkanon en traangas in kunnen zetten om de maatschappij te beschermen.

"Ik denk dat je alles uit de kast moet halen op dit moment om ervoor te zorgen dat de openbare orde gehandhaafd blijft", zegt Maarten Brink van politievakbond ACP. "Dan denk ik aan gebiedsverboden maar ook de inzet van zwaardere middelen binnen de mobiele eenheid."

Kwelgeesten

Burgemeester Marcouch keek vrijdag in zijn stad Arnhem waar het zonder grote problemen verliep. Voor woensdag doet hij een oproep aan ouders. "Geniet van het voetbal, van de wedstrijd. Doe dat samen en pik de kwelgeesten eruit als samenleving. Lever die uit aan de politie en laten we met zoete dadels en sterke Hollandse merk het feestje vieren."

Over de onrust na de door Marokko gewonnen WK-wedstrijden gaat het uiteraard in de diverse talkshows. In TV-TALK nemen we de belangrijkste fragmenten door:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.