Terug

Volg Hart van Nederland

Politie op zoek naar fiets van omgebrachte Xavier (19) uit Sittard

Politie op zoek naar fiets van omgebrachte Xavier (19) uit Sittard

112

20 mei 2022, 16:14

De politie weet inmiddels zeker dat de dode man die donderdagmiddag in Sittard werd gevonden de vermiste Xavier Durlinger (19) is. Het onderzoek naar zijn dood is in volle gang. Zo is zijn fiets nog altijd niet teruggevonden.

Het lichaam van Xavier werd donderdag rond 13.30 uur gevonden in de bosjes bij De Kollenberg, aan de rand van de Zuid-Limburgse stad. Het gebied wordt momenteel doorzocht op mogelijke sporen. Daarnaast worden verschillende getuigen gehoord. De politie roept andere mogelijke getuigen op om zich te melden.

Sinds vorige week vermist

De tiener werd al ruim een week vermist. De jongen werd vorige week woensdag rond 22.30 uur voor het laatst gezien op de Ligne, in het centrum van Sittard. Hij fietste toen op een zwarte Cortina herenfiets van het merk Cortina. Mensen die Xavier rond dat tijdstip mogelijk hebben zien fietsen, wordt verzocht om zich te melden.

Ook zoekt de politie camerabeelden van zowel het gebied rond de Ligne als het gebied rond De Kolleberg, waar het slachtoffer werd gevonden. Mensen die camerabeelden hebben die mogelijk interessant kunnen zijn voor het onderzoek, kunnen deze op de website van de politie uploaden.

Xaviers fiets is nog spoorloos

De zwarte Cortina waarop Xavier vorige week fietste is nog altijd niet terecht. De herenfiets heeft een traditionele koplamp, een standaard en trommelremmen aan de voorkant. Ook Xaviers pet, een zwarte met goudkleurige letters, is nog spoorloos. De politie waarschuwt mensen de spullen niet aan te raken al je ze vindt, maar de politie te bellen (0900-8844).

Beeld: Track '88/Politie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.