Terug

Volg Hart van Nederland

Redding van twee vermisten na bootongeluk 'niet meer reëel'

Redding van twee vermisten na bootongeluk 'niet meer reëel'

112

21 okt 2022, 17:04

"Met alle mogelijke inzet" zoeken hulpdiensten op dit moment naar de vermisten op het strand, zegt burgemeester Caroline van de Pol van Terschelling op de persconferentie over de aanvaring tussen een snelboot en een watertaxi bij het eiland. Inmiddels is de zoektocht wel afgeschaald, legt ze geëmotioneerd uit. "Dat is het meest verschrikkelijke moment, want dat betekent dat je je realiseert dat een redding niet meer reëel is."

Twee mensen overleden, en twee mensen, waaronder een kind van twaalf, zijn nog vermist. Hulpdiensten zoeken nog op het strand. "En dat is niet kleinschalig", aldus de burgemeester. "Dat is met de inzet die nodig is." De burgemeester spreekt van "een zwarte dag". "Er is verdriet en rouw op het eiland. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd."

Wel zoeken hulpdiensten nog op het strand. "En dat is niet kleinschalig", aldus de burgemeester. "Dat is met de inzet die nodig is." De burgemeester spreekt van 'een zwarte dag'. "Er is verdriet en rouw op het eiland. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd."

Het onderzoek naar hoe het zo mis kon gaan, is nog in volle gang. Daar kan Van der Pol dan ook nog niets over zeggen. Ook over een bijeenkomst voor inwoners en nabestaanden is nog niets concreets bekend.

Drukke boot

Op snelboot Tiger van Rederij Doeksen, een doorgaans drukke boot met veel passagiers die van het eiland naar het vaste land varen en andersom, waren op het moment van het incident 27 mensen aan boord. Watertaxi Stormloper had acht mensen aan boord. De watertaxi is gezonken.

Vier mensen van de watertaxi werden direct uit het water gehaald. Ook een andere persoon werd uit het water gehaald. Dit was het eerste slachtoffer dat moest worden gereanimeerd, maar dit was helaas tevergeefs. Daarna was sprake van twee vermisten, van wie er een rond 08.30 uur werd gevonden. Die werd eveneens tevergeefs gereanimeerd.

Waardoor de twee precies omkwamen, door verwondingen opgelopen bij de aanvaring of dat ze zijn verdronken, is nog niet bekend.

Geen gewonden op Tiger

De Tiger maakte water, maar wist Harlingen veilig te bereiken. De snelboot heeft wel schade opgelopen bij de botsing en wordt uit de vaart genomen. Niemand op deze boot is gewond geraakt.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.