Terug

Volg Hart van Nederland

Rellen in Rotterdam na verloren finale: 72 aanhoudingen en twee agenten gewond

112

26 mei 2022, 06:41

De politie heeft woensdagavond 72 mensen opgepakt in Rotterdam na de verloren wedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma. Op meerdere plekken in de stad was het onrustig. Nadat de politie heeft ingegrepen zijn er ruim 70 relschoppers aangehouden, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Twee agenten raakten gewond bij de ongeregeldheden.

De ME voerde charges uit en op de Coolsingel en het Hofplein werden waterwerpers ingezet om de straten leeg te krijgen. Relschoppers gooiden met vuurwerk en fakkels en agenten werden bekogeld met stenen, glazen en flessen. Twee agenten raakten lichtgewond toen ze getroffen werden door een glas en een steen.

Flinke vernielingen

Volgens een politiewoordvoerder waren er op verschillende plaatsen opstootjes en vechtpartijen in de stad. In met name het centrum waren veel zware vuurwerkknallen te horen. De relschoppers richtten ook "flinke vernielingen" aan, aldus de woordvoerder. Onder meer een tram en een bus raakten beschadigd.

De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit en roept omstanders op om camerabeelden te delen, zodat meer relschoppers kunnen worden geïdentificeerd.

Rond 01.00 's nachts keerde de rust terug in de stad.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.