Terug

Volg Hart van Nederland

Restaurantketen doelwit van explosieven en beschietingen, eigenaar 'weet niet waar het vandaan komt'

112

28 nov 2022, 10:49

Een Surinaamse restaurantketen lijkt doelwit te zijn van bedreigingen. Zaterdagnacht werden filialen in Dordrecht en Rotterdam beschoten. Zondagnacht werd in restaurants van de keten in Dordrecht en Den Haag ook nog explosieven gevonden. Het gaat om filialen van het Surinaamse afhaalrestaurant Lobi BBQ.

De eigenaar van de restaurants laat na berichtgeving van het AD aan Hart van Nederland weten geen idee te hebben waarom hij een doelwit is. "Ik weet niet waar het vandaan komt. Ik word niet bedreigd of gechanteerd."

Verdacht pakketje

Agenten vonden in de nacht van zondag op maandag rond 02:30 uur een verdacht pakketje voor een pand aan de Spuiweg in Dordrecht. Na onderzoek van het Team Explosieven Verkenning bleek dat het om een explosief ging.

De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) werd toen ingeschakeld. Het explosief wordt elders tot ontploffing gebracht.

Explosief in Den Haag

Zondagnacht werd bij een pand aan de Hoefkade in de Haagse Schilderswijk ook een mogelijk explosief aangetroffen. Ook daar doet de EOD onderzoek.

De Hoefkade en een aantal omliggende straten zijn afgesloten voor het verkeer. De politie doet maandag onderzoek. Een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel is aangehouden, nadat hij zich verdacht gedroeg bij de Haagse locatie van de restaurantketen. Hij wordt verhoord. Onduidelijk is nog of hij iets met alle drie de incidenten te maken heeft. Hart van Nederland/ANP Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.