Terug

Volg Hart van Nederland

Rotterdamse agenten appten ook discriminerend over gedode Hümeyra

Rotterdamse agenten appten ook discriminerend over gedode Hümeyra

112

24 mrt 2021, 23:12

De vijf agenten in Rotterdam die vorige maand berispt waren wegens racisme in een appgroep met collega's in 2019, hebben ook discriminerende opmerkingen gemaakt na de moord op de 16-jarige Hümeyra, die in 2018 werd vermoord. Dat zeggen politiebronnen tegen NRC.

Hümeyra werd in december 2018 door haar 32-jarige ex-vriend Bekir E. doodgeschoten in de fietsenstalling van het Rotterdamse Designcollege. In de appgroep zouden agenten van het politiebureau Marconiplein over deze moord hebben geappt. "Weer een Turk minder", was een van de berichten, meldt NRC.

Berisping voor agenten

De Rotterdamse gemeenteraad buigt zich donderdag over de zaak, aldus de krant. Het vijftal werd vorige maand berispt om het sturen van racistische berichten in een appgroep. Een berisping is de lichtste straf die de politie medewerkers kan geven.

Over die berisping zei politiechef Fred Westerbeke eerder tegen NRC dat hij de straf terecht vindt, omdat het gaat om zaken van twee jaar oud. Ook stelt hij dat de agenten "oprecht spijt" hebben van hun daden. Een zwaardere straf had volgens hem geen meerwaarde gehad.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.