Terug

Volg Hart van Nederland

Oud-minister Sander Dekker zwaargewond na val van racefiets, wandelaarster aangehouden

112

8 juni 2022, 12:51

Oud-minister Sander Dekker is dinsdagavond zwaargewond geraakt toen hij in de duinen bij Monster van zijn racefiets viel. Een 42-jarige vrouw is aangehouden op verdenking van toebrengen van zwaar lichamelijk letsel danwel eenvoudige mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg, bevestigt de politie na berichtgeving hierover door De Telegraaf.

Ooggetuigen melden aan de krant dat Dekker (47) dinsdag even voor 20.00 uur door de vrouw, die op het Schelpenpad aan het wandelen was, bij zijn arm zou zijn gepakt omdat zij vond dat hij te hard voorbij kwam fietsen. Een doodsmak was het gevolg. De wielrenner is zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Het is onduidelijk hoe hij er nu aan toe is.

Tweede Kamerleden van de VVD - de partij van Dekker - vertellen aan De Telegraaf dat de oud-minister over de kop is geslagen en daardoor zwaar letsel heeft opgelopen. Hij heeft volgens hen onder meer zijn bekken, ribben en sleutelbeen gebroken. Na het ongeluk is de wandelaarster opgepakt. Zij zit nog vast en wordt door de politie verhoord.

Vaker brokken gemaakt

Dekker was tot januari dit jaar minister voor Rechtsbescherming, daarvoor was hij jarenlang staatssecretaris van Onderwijs en eerder wethouder in Den Haag. De politicus is vaker van zijn fiets gevallen: tussen 2013 en 2016 viel hij meerdere keren hard van zijn fiets en liep verschillende botbreuken op.

Zo kwam de wielrenner in 2013 hard ten val toen hij een hond ontweek en brak daarbij zijn sleutelbeen, elleboog, een rib en een pols. De toenmalig staatssecretaris verscheen daarna met beide armen in een mitella en een rietje in zijn drinkglas in de Tweede Kamer. Twee jaar later brak hij op vakantie in Spanje zijn heup na een valpartij met de racefiets.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Instagram/District8

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.