Terug

Volg Hart van Nederland

Sprookjesbos Valkenburg snapt niets van ongeluk: 'Laatste controle was 14 dagen terug'

112

28 mei 2022, 15:25

Een manager van het Sprookjesbos in Valkenburg zegt zaterdag dat hij niet snapt hoe het ongeluk met de gondel van Calidius heeft kunnen gebeuren. De attractie is volgens hem dit jaar meerdere malen geïnspecteerd, maar daarbij kwamen geen mankementen naar boven.

Het park is zaterdagochtend weer opengegaan, nadat vrijdagmiddag een van de gondels van Calidius naar beneden stortte. Een manager laat aan Hart van Nederland weten dat het personeel erg geschrokken is. "Iedere dag houden we in het park bij het opstarten een controle met alle attracties, dus we snappen niet hoe dit heeft kunnen gebeuren."

Naast de dagelijkse controle, zijn er ook jaarlijks meerdere inspecties die de Nederlandse Voedsel- En Warenautoriteit (NVWA) uitvoert. "Twee weken geleden is de Calidius nog grondig geïnspecteerd. Dat zijn zware controles."

Gewonden

Bij het ongeluk zijn twee volwassen en een kind gewond geraakt. Zij zijn vrijdagmiddag alle drie afgevoerd naar het ziekenhuis. "Onze aandacht gaat nu uit naar het getroffen gezin. Inmiddels kan ik wel vertellen dat de moeder het ziekenhuis heeft verlaten en dat de toestand van de andere gewonden stabiel is", vertelt een manager van het park aan Hart van Nederland.

Hij laat ook weten dat de gasten in de andere karretjes hulp aangeboden hebben gekregen van slachtofferhulp.

De NVWA gaat volgens de manager uitzoeken wat er aan de hand was. "Zij hebben alle logboeken en computergegevens meegenomen." De Calidius blijft voorlopig dicht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.