Terug

Volg Hart van Nederland

Step met rode handvatten gevonden tijdens zoektocht naar vermiste Gino (9)

112

2 juni 2022, 21:25

Tijdens de zoektocht naar de vermiste Gino (9) uit Kerkrade is donderdagavond een step gevonden die veel lijkt op de step van het sinds woensdagavond vermiste 9-jarige jongetje. Dat laat de politiewoordvoerder weten aan Hart van Nederland. Of het ook echt om Gino's step gaat, wordt nu onderzocht. De step lag in de buurt van zwembad In de Bende in Landgraaf.

Het zwembad ligt op ongeveer vijf kilometer afstand van de speeltuin, waar het jongetje voor het laatst is gezien. De familie denkt voor 100 procent te weten dat het om Gino's step gaat, zo laat de familie weten aan Hart van Nederland.

De jongen wordt sinds woensdagavond vermist. Hij ging voetballen op een speelpleintje in Kerkrade, maar is uiteindelijk niet thuisgekomen. Gino woont officieel bij zijn moeder in Maastricht. Maar die is ziek, en sinds een week logeert hij daarom bij zijn 32-jarige zus Kelly in Kerkrade. Kelly weet 100 procent zeker dat haar broertje niet vrijwillig is weggelopen. "Hij kwam graag bij ons en voelde zich fijn bij mij" Ze moet er niet aandenken dat hem iets ergs is overkomen.

Grote zoektocht

Donderdagavond zoeken zo'n veertig vrijwilligers in een bos bij Kerkrade en een aangrenzende woonwijk naar het jongetje. In Landgraaf werd er ook gezocht naar de jongen. De groep vrijwilligers werd daar groter. De groep zegt zo lang mogelijk door te gaan met zoeken, ook als het donker wordt.

Burgemeester Petra Dassen-Housen van Kerkrade reageerde donderdagavond op de zoektocht. In een tweet sprak ze van "een ongelooflijk moeilijke situatie" voor de familie, die ze veel sterkte toewenste. "We hopen uit de grond van ons hart op een goede afloop."

De politie liet eerder al weten rekening te houden met een misdrijf. Volgens zijn zussen is het ook niks voor Gino om zomaar weg te blijven. De politie is nog op zoek naar een man die woensdag ten tijde van de verdwijning van Gino aan het voetballen was op het speelveldje. De man wordt gezocht als getuige, benadrukt een politiewoordvoerster.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.