Terug

Volg Hart van Nederland

Stille tocht voor doodgestoken Perry moet de laatste zijn in Rozenburg

112

20 aug 2021, 22:33

Vrienden van de doodgestoken Perry Boin (21) uit het Zuid-Hollandse Rozenburg liepen vrijdagavond een stille tocht voor hem, en om aandacht te vragen voor zinloos geweld onder jongeren. Vorig jaar nog was Perry zelf onderdeel van de stille tocht voor zijn plaatsgenoot Mushuraldo, die in september 2020 overleed bij een steekpartij.

Een groep van ongeveer driehonderd personen verzamelde zich 's avonds op het Molenveld, in het hart van de Rotterdamse voorstad. De ook aanwezige Jeroen Olierhoek, collega van Perry, herinnert zich hem als een uiterst vrolijke jongen: "Als Perry binnenkwam was hij altijd gelijk aan. Echt een gangmaker. Hij verzon altijd wel iets om een geintje te maken."

De schrik zit er bij Jeroen nog altijd goed in. Sinds de steekpartij kan hij aan niets anders denken. "Er komt weinig meer uit mijn handen. Het was heel onwerkelijk."

Slechte droom

Joey Sluijter en Kevin Lagrand lopen ook mee voor hun goede vriend Perry. "Toen ik hoorde dat hij was neergestoken, stortte ik in elkaar", zegt Joey. "Je weet gewoon niet meer wat je moet doen. Vier dagen later en ik geloof het nog steeds niet. Het is net alsof hij gewoon de hoek om kan komen lopen."

Kevin sluit zich aan bij de woorden van Joey. "Je bent gewoon kapot, je weet niet wat je moet doen. Het voelt heel onwerkelijk." Volgens de Rozenburger voelt alles alsof het een slechte droom is. Ook Kevin herinnert Perry zich als een vrolijke jongen. "Het was een allemansvriend. Je kon hem om acht uur 's ochtends wakker maken nadat je tot laat in de kroeg had gehangen en dan stond hij er gewoon weer met een lach. Ik weet niet hoe hij het deed."

Prikkelen tot positiviteit

Jongerenwerker en organisator van de tocht Elijah Mitchell kent zowel het slachtoffer als de dader goed. De stille tocht gaat in de eerste plaats natuurlijk om de herdenking van Perry. Maar daarnaast is het ook een statement tegen zinloos geweld, vertelt hij. "Dit moet hopelijk impact hebben op het probleem dat er nu is."

Elijah hoopt met de stichting die hij heeft opgericht, 'Mush', jongeren te prikkelen en ze aan te zetten tot positiviteit. Dit wil hij onder andere bereiken door middel van het organiseren van evenementen. De stichting is vernoemd naar Mushuraldo.

"Kan zo niet verder"

"Er moet een plan van aanpak komen om dit tegen te gaan. We zijn dit soort geweld niet gewend in Rozenburg," stelt Elijah. "Het doet ons heel veel verdriet. Ik denk dat we nu alle handen ineenslaan en zeggen dat het zo niet verder kan."

Dat er nu een stille toch is voor Perry, terwijl hij zelf vorig jaar meeliep in de stille tocht voor plaatsgenoot Mushuraldo, noemt Elijah bizar: "Welke woorden kun je hiervoor gebruiken? Het is ongelooflijk..."

Voor de steekpartij is een 17-jarige verdachte aangehouden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.