Terug

Volg Hart van Nederland

Sywert van Lienden opgepakt in onderzoek naar omstreden mondkapjesdeal

Sywert van Lienden opgepakt in onderzoek naar omstreden mondkapjesdeal

112

28 feb 2022, 15:37

De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft Sywert van Lienden maandagmiddag in Hilversum opgepakt in het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar de mondkapjesdeal.

Dit bevestigen ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf. De man zit vast, samen met een andere verdachte die betrokken is bij de Stichting Hulptroepen Alliantie.

Drie woningen en kantoor doorzocht

In het onderzoek zijn drie woningen en een kantoor doorzocht, meldt het Openbaar Ministerie. Het OM kondigde eerder op maandag aan een strafrechtelijk onderzoek te starten naar de stichting en de "drie daarbij betrokken natuurlijke personen" naar aanleiding van de aangifte van het uitzendconcern Randstad.

Randstad leverde personeelsleden aan Hulptroepen Alliantie omdat werd gedacht dat het ging om liefdadigheid. Later bleek echter dat Van Lienden en de andere (voormalig) bestuurders een besloten vennootschap hadden opgericht die werd gebruikt bij de inkoop en verkoop van mondkapjes. Hierdoor zou de man samen met de andere oprichters miljoenen hebben verdiend aan de mondkapjesdeal die zij sloten met het ministerie van Volksgezondheid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.