Terug

Volg Hart van Nederland

Sywert van Lienden brengt nacht in cel door na aanhouding in onderzoek mondkapjesdeal

Sywert van Lienden brengt nacht in cel door na aanhouding in onderzoek mondkapjesdeal

112

1 mrt 2022, 11:44

Ondernemer Sywert van Lienden zit dinsdag nog altijd vast, zo meldt het Openbaar Ministerie. Van Lienden werd maandag opgepakt en wordt verhoord naar aanleiding van zijn omstreden mondkapjesdeal vanuit Stichting Hulptroepen Alliantie. Ook de twee andere bij Hulptroepen Alliantie betrokken personen zitten nog vast.

Het OM maakte maandag bekend een strafrechtelijk onderzoek te starten naar aanleiding van de aangifte van het uitzendconcern Randstad. Twee woningen en een kantoor zijn doorzocht.

Miljoenen verdiend met mondkapjesdeal

Randstad leverde personeelsleden aan Hulptroepen Alliantie omdat werd gedacht dat het ging om liefdadigheid. Later bleek echter dat Van Lienden en de andere (voormalig) bestuurders een besloten vennootschap hadden opgericht die werd gebruikt bij de inkoop en verkoop van mondkapjes. Hierdoor zou de man samen met de andere oprichters miljoenen hebben verdiend aan de mondkapjesdeal die zij sloten met het ministerie van Volksgezondheid.

De maandag aangehouden verdachten kunnen maximaal drie dagen worden vastgehouden om te worden verhoord. Als de officier van justitie wil dat ze nog langer in voorarrest blijven, worden ze in de loop van de week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.