Terug

Volg Hart van Nederland

Tbs'er ontsnapt uit Pompekliniek en steekt vrouw (27) neer, slachtoffer zwaargewond

112

30 nov 2022, 17:27

De tbs'er die woensdag ontsnapte uit de Pompekliniek in Nijmegen is aan het einde van de middag aangehouden nadat hij in Soest een 27-jarige vrouw had neergestoken. De vrouw raakte daarbij zwaargewond.

De 31-jarige man ontsnapte woensdagmorgen tijdens een verlof buiten de hekken van de kliniek aan zijn begeleider. Hij werd uiteindelijk in Bergschenhoek aangehouden, een plaats ten noorden van Rotterdam.

Meerdere steken

Rond 13.25 uur kwamen er meerdere telefoontjes binnen bij de politie in Utrecht van een ernstig incident in een woning aan de Smitsweg. Daar vond de politie de zwaargewonde vrouw, die meerdere keren was gestoken. Een speciaal politieteam was al naar de gevluchte delinquent op zoek. Na de steekpartij werd een grote zoekactie opgezet met meerdere eenheden van de politie, waarna de verdachte in Bergschenhoek werd gevonden.

De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel, aldus de politie. Wat de relatie is tussen de twee is niet bekendgemaakt, maar de politie laat wel weten dat de vrouw de man kende. Waarvoor de verdachte een tbs-behandeling onderging is ook nog niet bekend.

Afgelopen juni ontsnapten er ook al twee tbs'ers uit de Pompekliniek. Dat deden ze via een gat dat door een derde persoon met een slijptol was gemaakt in het hek rond de kliniek. Bij het hek stond een auto klaar, waarmee ze op de vlucht sloegen. Een van beide mannen, Sherwin Benshomin Windster, is nog steeds niet teruggevonden. Hij staat sinds deze maand op de Nationale Opsporingslijst.

Beeld: Caspar Huurdeman

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.