Terug

Volg Hart van Nederland

VIDEO: Trein splijt stadsbus doormidden op spoorwegovergang Bergen op Zoom

112

17 okt 2022, 10:54

Een bus zonder passagiers is maandagochtend op een spoorwegovergang in Bergen op Zoom in botsing gekomen met een trein. De buschauffeur is door ambulancepersoneel nagekeken, maar bleek niet gewond. In de trein raakte ook niemand gewond, aldus de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De touringbus is door de aanrijding helemaal doormidden gebroken. De ravage is volgens de veiligheidsregio enorm. De omgeving van de Marconilaan, waar het ongeluk gebeurde, is afgezet voor verkeer.

De woordvoerder van ProRail kan niet aangeven hoelang het opruimen van de ravage en het repareren van de overgang gaat duren. De trein is door de botsing ontspoord en ook moet bijvoorbeeld onderzocht worden of het spoor beschadigd is. Het treinverkeer is daardoor voorlopig ook gestremd.

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen laat in een reactie weten geschrokken te zijn van de aanrijding. "Gelukkig raakte er niemand gewond. Sterkte voor iedereen die getuige was van dit ongeluk."

Hart van Nederland/ANP

Beeld: SQ Vision / Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.