Terug

Volg Hart van Nederland

Twee nieuwe aanhoudingen Coolsingelrellen, totaal op 65

Twee nieuwe aanhoudingen Coolsingelrellen, totaal op 65

112

29 dec 2021, 12:51

De politie heeft woensdag twee nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de zeer gewelddadige rellen op de Coolsingel in Rotterdam van 19 november. Het gaat om twee mannen van 18 en 38 jaar uit Rotterdam.

De jongste arrestant wordt verdacht van het gooien van een voorwerp naar een bus van de Mobiele Eenheid. De 38-jarige zou meegeholpen hebben een politievoertuig in brand te steken.

Dinsdag besloot de rechter dat twee andere verdachten nog tot eind januari blijven vastzitten. Zij worden verdacht van het gooien van voorwerpen naar en vernielen van politievoertuigen.

Meerdere agenten raakten gewond

In totaal zijn er nu 65 mensen aangehouden in verband met de rellen op de Coolsingel, die uitbraken na een manifestatie tegen het coronabeleid van het kabinet. Politieagenten waren het doelwit, een aantal raakte ook gewond. Ook werden onder meer politiewagens, scooters en winkels beschadigd of vernield. Vijf mensen raakten gewond door kogels. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat woensdag weten dat het onderzoek van Rijksrecherche naar of die kogels van agenten kwamen, nog steeds loopt. "Daar valt op dit moment nog niet meer over te delen."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.