Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte (27) drama Oud Gastel reed in gehuurde Mercedes: 'Steeds vaker jonge gasten in snelle auto's'

Verdachte (27) drama Oud Gastel reed in gehuurde Mercedes: 'Steeds vaker jonge gasten in snelle auto's'

112

3 sep 2022, 14:42

De 27-jarige verdachte van het dodelijk ongeval waardoor twee vrouwen en twee jonge kinderen omkwamen in het Brabantse Oud Gastel, reed in een gehuurde Mercedes. De auto had een Duits kenteken. De man uit Roosendaal zit nog vast. Direct na het ongeluk testte hij negatief op alcohol en drugs.

Buurtbewoners en burgemeester Bernd Roks zijn diep geraakt door het ongeluk. Burgemeester Roks van de gemeente Halderberge, waarvan Oud Gastel deel uitmaakt, liet in een verklaring weten dat er steeds vaker 'jonge mannen met gehuurde auto’s keihard' door de gemeente rijden. "Onze gemeente moet juist een veilige plek zijn voor onze inwoners en onze kinderen in het bijzonder."

Exacte situatie op moment van ongeluk nog onduidelijk

Volgens de woordvoerder van de politie "moet er haast wel te hard gereden zijn, als je ziet hoe de de auto eraan toe is van de slachtoffers". Hoe hard er precies gereden is, is nog onderdeel van het politieonderzoek. Op de Blauwhekken, de weg waar het ongeluk plaatsvond, is een maximale snelheid van 50 kilometer per uur toegestaan.

Ook zouden getuigen gemeld hebben dat de verkeerslichten op de kruising mogelijk niet aanstonden op het moment van het ongeluk. "Wat exact de situatie was op dat moment, is onderwerp van onderzoek", aldus de politie. Voor het onderzoek heeft de politie onder andere met een drone beelden vastgelegd op de plek van het ongeluk.

Slachtoffers

De dodelijke slachtoffers van het ongeval zijn een vrouw van 39 jaar, haar 8-jarige zoon en haar 10-jarige dochter, en een vrouw van 42. Een 9-jarige dochter van de 42-jarige vrouw raakte gewond. Alle slachtoffers komen uit Bosschenhoofd, wat net als Oud Gastel in de gemeente Halderberge ligt.

Roks liet in zijn verklaring weten diep geschokt te zijn door het ongeval. "We leven intens mee met de vaders, families en vrienden van de slachtoffers. Ook staan we stil bij de klasgenootjes die maandag hun vriendje en vriendinnetjes moeten missen in de klas."

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Hart van Nederland / ANP

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.