Terug

Volg Hart van Nederland

'Verdachte broers in moordzaak Lotte (14) hadden allebei relatie met haar'

'Verdachte broers in moordzaak Lotte (14) hadden allebei relatie met haar'

112

24 mrt 2021, 21:35

De twee broers die beiden verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Lotte uit Almelo, hadden beiden onafhankelijk van elkaar een relatie gehad met het meisje.

De twee tieners zitten vast sinds het lichaam van Lotte op 10 januari in een sloot bij het bedrijventerrein Het Wendelgoor werd aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat het meisje door een misdrijf om het leven is gekomen.

De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld, maar het is aannemelijk dat Lotte door verdrinking om het leven is gekomen. Ook wordt er rekening gehouden met het scenario dat het meisje kan zijn overleden door een combinatie van verdrinking, letsel dat ze opliep tijdens een ruzie met de broers en onderkoeling. Dat meldt RTV Oost. woensdag

Het voorarrest van de twee broers is woensdag verlengd met nog eens 30 dagen. Op 22 april moeten ze voor de kinderrechter verschijnen. Beide broers zullen komende tijd in het forensisch centrum Teylingereind in Sassenheim worden onderzocht en geobserveerd. Dit centrum staat bekend als het Pieter Baan Centrum voor jeugdige delinquenten.

Ruzie met broers

Lotte had op de dag dat ze overleed met de twee broers hebben afgesproken. Bij die ontmoeting ontstond onenigheid. Later hebben de broers hun vader gealarmeerd, die vervolgens naar de plek toe kwam. Een van hen had uiteindelijk de hulpdiensten gebeld met de mededeling 'dat er iemand in het water lag'. Niet lang daarna werden de vader en de oudste zoon gearresteerd. De jongste is een dag later aangehouden.

De recherche onderzoekt wat er na de fatale ruzie is gebeurd. De broers worden verdachten van moord dan wel doodslag. Daarnaast wordt hen verweten dat ze hebben geprobeerd het lichaam van Lotte te doen verdwijnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.