Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte bekent doodsteken Guus (21) in Horst en betuigt spijt

112

4 mrt 2022, 16:47

De man (19) die maandag werd opgepakt na een steekpartij tijdens het carnaval in Limburgse Horst, waarbij de 21-jarige Guus Janssen stierf, heeft bekend. Hij heeft "ontzettend veel spijt" van zijn daad, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Guus werd maandagavond even na 19.35 uur neergestoken op het Sint Lambertusplein. De toegesnelde hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar de hulp kwam te laat: het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn zware verwondingen. Na de fatale steekpartij pakte de politie de verdachte op.

Guus probeerde ruzie te sussen

Het incident heeft een grote indruk gemaakt in het Limburgse dorp. Op het moment van de steekpartij was het carnaval in volle gang en veel feestvierders hebben gezien dat Guus werd neergestoken. Alle festiviteiten werden stopgezet en ooggetuigen kregen professionele hulp aangeboden.

Al snel vertelden getuigen dat Guus een ruzie probeerde te sussen, iets wat het OM nu ook heeft vastgesteld. De verdachte werkt volgens justitie mee aan het onderzoek naar het incident. Het voorarrest van de man is vrijdag door de rechter-commissaris van de rechtbank verlengd.

Honderden lopen stille tocht

Donderdagavond werd in Horst een stille tocht gehouden om de doodgestoken Guus te eren. Honderden mensen liepen mee die onder andere langs Boscafé Het Maasdal, waar Guus werkte, kwam. Eindpunt was voetbalclub Wittenhorst, waar hij speelde. Op die plek worden fakkels aangestoken.

Bovenstaande reportage was eerder te zien in Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.