Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte (22) van dood Gino wordt volgende week voorgeleid

112

5 juni 2022, 08:01

De man (22) uit Geleen die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 9-jarige Gino wordt na het pinksterweekend voorgeleid. Hij moet dinsdag of woensdag voor de rechter-commissaris verschijnen, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De man werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.00 uur opgepakt in zijn woning in Geleen. Tijdens het politieverhoor vertelde hij waar het lichaam van Gino lag. In de loop van zaterdagochtend werd het lichaam van de vermiste jongen gevonden in de achtertuin van een ander huis, niet ver van de woning waar de verdachte woont.

'Vrachtwagenchauffeur Donny M.'

Naast betrokkenheid bij de dood van Gino wordt de man ook verdacht van ontvoering van de jongen. Verschillende media melden dat de verdachte vrachtwagenchauffeur Donny M. uit Geleen is. Justitie alleen kwijt dat het om een 22-jarige man gaat, die een bekende van de politie is.

De politie doet nog altijd onderzoek in Geleen. De witte tent van Forensische Opsporing staat nog in de achtertuin van de woning aan de Opbraakstraat waar Gino's lichaam werd gevonden. Dat huis staat leeg omdat er een paar weken geleden brand is geweest. Ook de woning van de verdachte, iets verderop, wordt doorzocht.

Gino verdwenen tijdens voetballen

Gino verdween woensdagavond toen hij aan het voetballen was in een speeltuin in Kerkrade. Donderdag werd een Amber Alert uitgestuurd omdat er voor zijn leven werd gevreesd. Later die dag werd in Landgraaf een step gevonden die mogelijk van Gino was. Vrijdagavond werden vermoedelijke spullen van hem gevonden in de speeltuin in Kerkrade.

Door onderzoek naar de gevonden spullen kreeg de politie de verdachte vrijdagmiddag in het vizier. Hij werd uiteindelijk in de nacht erop opgepakt. Op zijn aanwijzingen werd zaterdagochtend het lichaam van Gino gevonden. De man zit momenteel in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Track '88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.