Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte doodrijden Tamar (14) krijgt verkeersboete

Verdachte doodrijden Tamar (14) krijgt verkeersboete

112

17 juni 2021, 10:35

De 28-jarige man uit Duitsland die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Tamar uit Marken, krijgt een verkeersboete van 1.500 euro. Het is niet vast komen te staan dat de Duitser "ernstige verkeersfouten kan worden verweten", aldus het Openbaar Ministerie. Tamar verliet in de nacht van 25 juli haar woning na een ruzie over bedtijd. De politie vond haar lichaam later in de berm van de Zeedijk tussen Marken en Monnickendam. Volgens het onderzoek was ze op slag dood.

Verdachte keek op telefoon

"Uit het onderzoek is vast komen te staan dat het meisje door de auto van verdachte is overreden en daardoor is komen te overlijden. Onduidelijk is gebleven hoe zij op de weg terecht is gekomen", legt het OM uit. Omdat de man ten tijde van het ongeluk op zijn telefoon keek, krijgt hij wel een boete opgelegd. Deze is hoger dan gebruikelijk vanwege de fatale afloop van het ongeval.

De politie kwam uiteindelijk door onder meer camerabeelden op het spoor van de destijds 28-jarige man. Hij werd in september opgepakt. De man werd verdacht van het verlaten van de plek van het ongeval, maar mocht het onderzoek in vrijheid afwachten.

Verdere vervolging afdwingen

Advocaat Sébas Diekstra staat de ouders van Tamar bij. Hij laat aan het ANP weten dat zijn cliënten woensdag op de hoogte zijn gebracht door de officier van justitie. "Wij zullen de komende tijd het strafdossier grondig bestuderen. Dit om na te gaan hoeveel aanleiding er is om verdere vervolging rondom deze doodrijding af te dwingen."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.