Terug

Volg Hart van Nederland

OM: verdachte pleegde meerdere keren ontucht met Esmee (14)

112

13 jan 2022, 16:09

Turnleraar Olivier van der G. (32) heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) meerdere keren ontucht gepleegd met de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk. Dat gebeurde in het jaar voor haar dood. Het lichaam van het meisje werd op Oudejaarsdag gevonden.

Esmee en haar turnleraar kenden elkaar ongeveer een jaar, aldus het OM. Justitie zoekt op dit moment nog uit of de twee mogelijk een relatie met elkaar hadden. De man wordt verdacht van moord of doodslag en van ontucht. Zijn voorarrest is donderdag met negentig dagen verlengd. De eerste pro-formazitting in de zaak is over ongeveer drie maanden.

Wat is er met Esmee gebeurd?

Esmee werd 30 december rond 16.00 uur voor het laatst gezien. Haar lichaam werd de volgende ochtend gevonden in een park in Leiden. Wat er in de tussentijd met de tiener is gebeurd is volgens de politie nog niet bekend. Vorige week werd haar fiets op een andere plek in de sleutelstad gevonden.

Inmiddels zijn er al meer dan 130 tips binnengekomen over de moordzaak. Deze tips volgden op een uitzending vorige week van Opsporing Verzocht. Afgelopen dinsdag kwam de dood van Esmee opnieuw aan bod komt in het opsporingsprogramma en ook in Team West, de regionale versie op Omroep West.

Dreigberichten op social media

Het OM roept mensen op om geen dreigberichten te sturen naar een persoon die op social media wordt genoemd als verdachte in de zaak of diens naaste omgeving. "In deze reacties wordt soms de grens van het betamelijke of zelfs het strafrechtelijke wordt opgezocht", waarschuwt justitie over mogelijk strafbare uitlatingen.

Tekst: Hart van Nederland/ANP / Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.