Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte schietpartij Alblasserdam ook verdacht van dodelijk misdrijf in Vlissingen

Verdachte schietpartij Alblasserdam ook verdacht van dodelijk misdrijf in Vlissingen

112

6 mei 2022, 18:03

De man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam vrijdagochtend was op de vlucht. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) werd hij gezocht vanwege een dodelijk misdrijf in Vlissingen woensdagavond.

Vrijdag opende een man rond 11.00 uur het vuur in zorgboerderij Tro Tardi, net buiten Alblasserdam. Een 16-jarig meisje uit Dordrecht en een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam overleefden de schietpartij niet. Een jongen (12) en een vrouw (20) werden zwaargewond afgevoerd en liggen nog in het ziekenhuis. Het is onbekend hoe zij er nu aan toe zijn.

Dode schoenmaker in Vlissingen

Een half uur na het incident werd de verdachte opgepakt. Volgens het AD zou het om de 38-jarige John S. uit Oud-Ablas gaan, een verwarde man die al jaren voor overlast zou zorgen. Nu blijkt dat de man door justitie werd gezocht vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 60-jarige schoenmaker in Vlissingen.

Het slachtoffer werd woensdagavond gevonden in zijn winkel. De politie ging meteen uit van een misdrijf. Donderdagavond kwam John S. als verdachte in beeld, maar was voortvluchtig. "Kort na het drama in Alblasserdam bleek dat de gearresteerde man dezelfde man was waar de Zeeuwse politie naar op zoek was", aldus een politiewoordvoerder.

John S. was cliënt zorgboerderij

Mogelijk is er een link tussen de dode schoenmaker en het drama op de zorgboerderij, meldde hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar op een persconferentie. Hij kon verder niet zeggen hoe precies. John S. had wel een "verleden in de zorgboerderij" en is daar eerder cliënt geweest.

De verdachte wordt momenteel gehoord en zit vast in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Volgende week wordt John S. voorgeleid aan de rechter-commissaris, die dan bepaald of hij langer vast blijft zitten. Het OM verdenkt hem van drie keer moord dan wel doodslag.

Foto: Peter Stam

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.