Terug

Volg Hart van Nederland

Getuige fatale mishandeling: Carlo leefde nog na smak tegen de grond

Getuige fatale mishandeling: Carlo leefde nog na smak tegen de grond

112

21 jan 2022, 15:03

Carlo Heuvelman (27) leefde nog nadat hij door een klap tegen de grond was gewerkt. Dat heeft de 'cruciale' getuige van de fatale mishandeling op Mallorca deze week tegen de politie verklaard, bleek vrijdag tijdens de rechtszaak tegen de negen verdachten in de zaak.

Carlo werd in juli vorig jaar door een groep Nederlandse jongeren in elkaar geslagen op de boulevard van badplaats El Arenal. De getuige zou die nacht hebben gezien hoe in een kluwen vechtende mensen "een man, vermoedelijk Carlo, knock-out werd geslagen" en achteroverviel op de grond.

Volgens hem kreeg het slachtoffer tijdens de toetakeling daarbij "een stevige hoek" en toen hij achteroverviel nog "een flinke tik" van de klap op de grond. Daarna beschermde hij zijn hoofd met zijn handen en armen omdat hij werd geschopt. Toen de vechtende meute vertrok, bleef de zwaar mishandelde man bewegingloos achter.

Foto van getuige gedeeld

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hoofdverdacht Sanil B. (19) ervan de fatale klap te hebben uitgedeeld aan Carlo. In de zoektocht naar bewijsmateriaal werd eerder deze week in Opsporing Verzocht een foto gedeeld van een 'cruciale' ooggetuige die de mishandeling mogelijk heeft gefilmd. De man meldde zich een dag later alsnog bij de politie.

Zijn verklaring kwam vrijdag ter sprake toen de advocaat van Sanil B. vroeg om de voorlopige vrijlating van zijn cliënt, onder meer omdat helemaal niet kan worden uitgesloten dat Carlo is overleden als gevolg van zijn smak op de grond. Er is DNA van het slachtoffer gevonden op de schoenen van Sanil B., maar de hoofdverdachte ontkent met hem gevochten te hebben.

Tekst: Hart van Nederland/ANP / Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.