Terug

Volg Hart van Nederland

Vliegtuigje neergestort in weiland bij Kornhorn: piloot omgekomen

112

13 feb 2021, 15:41

In het Groningse dorp Kornhorn is zaterdagmiddag een vliegtuigje neergestort. De piloot heeft de klap niet overleefd. Er zaten verder geen anderen in het toestel.

De melding van de crash kwam even na 15.00 uur binnen. Het vliegtuigje is neergestort bij een boerderij aan de Noordwijkerweg. Van het toestel is nog weinig over en de brokkenstukken liggen verspreid over het weiland.

De politie meldt dat de enige inzittende bij het ongeluk is omgekomen. Hoe de crash heeft kunnen gebeuren en om wat voor soort toestel het gaat is nog niet duidelijk. Volgens de Leeuwarder Courant zou het vliegtuigje eerder op de middag zijn opgestegen vanaf een vliegveld in het Friese Drachten.

De politie doet ter plaatse onderzoek naar de toedracht van het ongeluk, onder andere met een helikopter. De Onderzoeksraad voor Veiligheid meldt dat ook zij een verkennend onderzoek zijn gestart.

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.