Terug

Volg Hart van Nederland

Voetballer Donny van Iperen ernstig gewond na botsing met keeper

Voetballer Donny van Iperen ernstig gewond na botsing met keeper

112

7 aug 2022, 11:50

Voetballer Donny van Iperen van de Moldavische club FC Zimbru ligt in Moldavië in het ziekenhuis nadat hij zaterdag bij een botsing met de doelman van tegenstander Dinamo-Auto bewusteloos is geraakt. De 27-jarige voormalig speler van Telstar en Go Ahead Eagles is overgebracht naar het ziekenhuis in hoofdstad Chisinau, waar artsen vochten om zijn leven te redden. Inmiddels is hij volgens zijn club buiten levensgevaar.

Volgens Zimbru is Van Iperen nog steeds bewusteloos, maar ligt hij niet in coma en heeft hij geen bloedingen in de schedel gehad. "Het laatste nieuws over de gezondheid van Donny is goed. De speler vertoonde de eerste tekenen van herstel en dat geeft ons nog meer vertrouwen dat alles goed komt", schrijft de club op haar Facebookpagina. "Donny we zijn bij je, wees sterk!"

(Tekst gaat verder onder post)

Danny speelde bij Telstar, AZ en Cambuur

Van Iperen maakte zijn profdebuut bij Telstar, nadat hij in de jeugd had gespeeld voor AZ en Cambuur. Hij speelde daarna nog voor Go Ahead Eagles en voor AE Karaiskakis op het tweede niveau in Griekenland.

De club meldt dat het met meer nieuws komt zodra er meer bekend is over de medische situatie van Van Iperen.

WAARSCHUWING: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.