Terug

Volg Hart van Nederland

Weer aanranding op het spoor: slapende vrouw (19) betast in trein

Weer aanranding op het spoor: slapende vrouw (19) betast in trein

112

1 juni 2022, 17:21

Een 19-jarige vrouw is dinsdagavond in de trein tussen Lelystad en Almere betast door een man terwijl ze sliep, meldt de politie woensdag. Een andere reiziger, die het zag gebeuren, greep in door het alarmnummer te bellen en een conducteur op te zoeken. De man en twee anderen in zijn gezelschap zijn opgepakt op station Almere.

Volgens de politie spraken de getuige en de conducteur de man aan. "De reiziger werd vervolgens bedreigd door de man en twee andere mannen die in zijn gezelschap waren."

Verdachten opgepakt

De politie kon het drietal oppakken toen de trein in Almere aankwam. Het gaat om twee mannen uit de gemeente Cranendonck van 22 en 26 jaar en een 27-jarige man uit de gemeente Westerwolde.

De politie zoekt getuigen van het incident, dat om 23.15 uur plaatsvond. Een woordvoerder van de NS zegt het "verschrikkelijk" te vinden wat de 19-jarige reiziger is overkomen. Vorige week gebeurde een soortgelijk voorval in een NS-trein.

Eerdere aanranding in de trein

Woensdag werd bekend dat de politie maandag een verdachte heeft opgepakt voor een andere aanranding in de trein. Het gaat om een 40-jarige man uit Den Helder, die op 23 mei een 19-jarige vrouw veertig minuten lang aanrandde in een verder lege coupé in de trein van Amsterdam Centraal naar Alkmaar.

De man is inmiddels weer vrij maar blijft wel verdachte in de zaak, aldus de politie. Een woordvoerder van het spoorbedrijf noemde het "goed nieuws" dat er een verdachte is aangehouden.

Een woordvoerder van het spoorbedrijf noemde het "goed nieuws" dat er een verdachte is aangehouden. De NS heeft sinds april 2020 een telefoonnummer (06-13181318) waar treinreizigers die zich onveilig voelen of overlast ervaren dat via WhatsApp of sms kunnen melden bij de NS-meldkamer. In situaties waarbij met spoed hulp nodig is, moet 112 gebeld worden.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.