Terug

Volg Hart van Nederland

Wijk in Zevenbergen op slot door asbestgevaar na grote brand

112

16 dec 2022, 12:27

De brand die donderdagavond uitbrak in vier loodsen in het Brabantse Zevenbergen heeft grote gevolgen voor de naastgelegen wijk Bosselaar-Zuid. De gemeente Moerdijk meldt dat er is asbest vrijgekomen. Bewoners wordt met klem geadviseerd om binnen te blijven.

In de wijk gelden strenge maatregelen. Auto's en andere vervoersmiddelen mogen de wijk niet in of uit. Zo kan er geen asbest worden verspreid. Bij de toegangswegen staan verkeersregelaars.

"Het is geen noodvordering, maar echt een klemmend advies. We hopen op gezond verstand van de bewoners", vertelt Mirjam Bijleveld, voorlichter van de gemeente Moerdijk, aan Hart van Nederland. "Je wil mensen niet beknotten in hun vrijheid, maar je wil ook voorkomen dat asbest eventueel verder wordt verspreid."

Voorzorgsmaatregelen

De gemeente Moerdijk meldt op hun site de asbest zo snel mogelijk verwijderen. Het is nog niet bekend hoe lang de opruiming gaat duren. Inmiddels is er een speciale autowasstraat ingericht en is er gestart met een opruimactie.

Het advies geldt om huisdieren binnen te houden, of desnoods zo kort mogelijk uit te laten. Hierna is het van belang om de poten van het dier goed af te vegen. Als bewoners toch buiten komen, wordt er verzocht de schoenen buiten te laten staan. Ook wordt er geadviseerd om buiten zo min mogelijk aan te raken. Zo wordt er voorkomen dat er asbest mee naar binnen wordt genomen.

Schade na brand

Donderdagavond woedde er een grote brand bij vier loodsen aan de Allenweg in Zevenbergen. De omgeving werd grootst afgezet vanwege instortingsgevaar. De schade aan de loodsen is groot.

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.