Terug

Volg Hart van Nederland

Zoektocht van een week naar vermiste Sumanta Bansi levert niets op

Zoektocht van een week naar vermiste Sumanta Bansi levert niets op

112

8 okt 2021, 19:04

De politie heeft geen nieuwe aanwijzingen gevonden in de zaak rond de verdwijning van Sumanta Bansi. De destijds 22-jarige vrouw is sinds februari 2018 spoorloos. Vijf dagen zoeken in recreatiegebied De Hulk in Scharwoude heeft niets opgeleverd.

De politie Noord-Holland zocht sinds maandag naar een lichaam, samen met de Landelijke Eenheid en Stichting Veteranen Search Team. Eerder zei de politie dat Bansi vermoedelijk het slachtoffer is geworden van een misdrijf en niet meer in leven is.

Eerdere zoekacties in het Robbenoordbos in de kop van Noord-Holland en in het water langs de Afsluitdijk leverden niets op. Alleen op 19 april van dit jaar werd een onderdeel van een schep gevonden die mogelijk iets te maken heeft met de vermissing.

Zwangerschap

Justitie verdenkt Manodj B. ervan dat hij Bansi ergens tussen tussen 17 februari en 27 februari 2018 in Hoorn om het leven heeft gebracht. De studente biomedische wetenschappen woonde tijdens haar studie bij het gezin van B. in Hoorn.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) werd ze zwanger van B., waar zijn vader boos over was. Bij een eerdere zwangerschap had ze onder druk van de familie besloten tot een abortus. Door de zwangerschap stond de eer van de Hindoestaanse familie B. op het spel.

Meerdere familieleden worden verdacht van betrokkenheid bij moord op de studente. Alleen Manodj B. zit nog vast. Maandag moet hij voor de rechtbank in Alkmaar verschijnen voor een inleidende zitting.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.