Terug

Volg Hart van Nederland

Vader komt vrij in zaak vermoorde Lotte (14), twee zoons blijven vastzitten

Vader komt vrij in zaak vermoorde Lotte (14), twee zoons blijven vastzitten

112

24 feb 2021, 17:14

De twee minderjarige verdachten in de 14-jarige Lotte uit Almelo blijven opnieuw dertig dagen in voorarrest. Hun vader (41) komt op vrije voeten, hij blijft wel verdachte in de zaak.

Het Openbaar Ministerie (OM) besloot de raadkamer niet te vragen het voorarrest van de vader te verlengen. "Het onderzoek loopt nog volop. We zijn van mening dat deze verdachte zijn proces in vrijheid mag afwachten", aldus een woordvoerster.

Justitie kan de raadkamer volgende maand nog één keer vragen het voorarrest van de twee jongens te verlengen. Na een periode van negentig dagen voorarrest moet de strafzaak voor de eerste keer voor de rechtbank komen. 

Lichaam in sloot gevonden

Het lichaam van Lotte werd op 10 januari na een melding gevonden in een sloot achter bedrijventerrein Het Wendelgoor in de Overijsselse stad. Diezelfde avond werd een van de jongens en zijn vader opgepakt. Een dag later werd de andere zoon opgepakt.

Wat er die bewuste zondag precies is gebeurd is nog altijd onduidelijk. Justitie verdenkt de verdachten van moord dan wel doodslag. Daarnaast beschuldigt justitie hen van het verstoppen van het lichaam van Lotte.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.