Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland rouwt om Piet Paulusma: 'Dag lieve man'

nieuws

20 mrt 2022, 19:33

Nederland rouwt om het overlijden van de 65-jarige weerman Piet Paulusma. Op sociale media delen mensen hun verdriet en herinneringen aan de bekende Fries. Paulusma overleed zondagmiddag aan de gevolgen van kanker.

Duizenden mensen delen op Twitter hun condoleances. "Geschokt door het bericht dat weerman Piet Paulusma is overleden, hij presenteerde de weerberichten altijd met veel passie en liefde", schrijft iemand. Een ander: "Nooit meer oant moarn. Dag lieve man".

Ook BN'ers ontdaan

Ook bekende Nederlanders zijn ontdaan door zijn overlijden. "Jeetje. Piet Paulusma overleden. Ben er best ontdaan van. Zo'n vreselijk goede vent. Vorige week nog op de radio/tv. Nu is Piet er niet meer. Nooit meer 'oant moarn'", schrijft radio-dj Coen Swijnenberg. "Oant Moarn, Piet!", schrijft cabaretier Jochem Myjer.

Radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte blikt terug op zijn radio-uitzendingen waarin hij Paulusma regelmatig sprak wanneer zich noodweer aandiende. "Zijn gedrevenheid en werklust heb ik altijd erg bewonderd. Heel veel sterkte voor vrienden en familie….", schrijft hij op Twitter. Maurice Wijnen noemt Paulusma "de hardst werkende en altijd vriendelijke weerman".

Iconische weerman

Mede-Fries Sipke Jan Bousema laat weten dat hij Paulusma enorm gaat missen. "Een iconische en vertrouwde weerman die er altijd was en ervoor ging. De bekendste weerman van Nederland út Fryslân. De dag begon zonnig en eindigt regenachtig en grauw… Piet, tige tank foar alles!"

Omrop Fryslân, waar Paulusma in 1985 begon en sindsdien het weer verzorgde, laat weten dat de omroep en de provincie Friesland "een icoon" verliezen. "Het vertrouwde 'we moatte moarn mar werris yn it waar sjen’, zal niet meer te horen zijn. Hij was een vaste waarde voor de Omrop die altijd paraat stond voor ons. Maar bovenal was hij een bijzonder fijne collega om mee samen te werken", aldus eindredacteur Sybren Terpstra.

Een online condoleanceregister is al honderden keren ondertekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.