Terug

Volg Hart van Nederland

OMT adviseert lockdown van twee weken, kabinet moet nog besluit nemen

Milieu en Gezondheid

11 nov 2021, 09:16

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet om een korte lockdown in te voeren om de spreiding van het coronavirus tegen te gaan, zegt een goed ingevoerde bron tegen het ANP.

De NOS meldde eerder dat het OMT een lockdown van twee weken adviseert. In die periode moeten alle evenementen worden geschrapt en zullen theaters en bioscopen de deuren moeten sluiten. Daarnaast zou het OMT hebben geadviseerd om de sluitingstijd in de horeca en de maximale groepsgrootte aan te passen. Scholen zouden wel open mogen blijven.

Het OMT heeft volgens de NOS ook geadviseerd om mensen geen QR-code meer te geven als ze getest zijn. Die maatregel zou na de lockdown moeten ingaan.

Nog niet definitief

Of de maatregelen er ook daadwerkelijk zullen komen, is nog niet bekend. In het Catshuis worden de betrokken bewindslieden donderdag bijgepraat door door RIVM-baas Jaap van Dissel, die het OMT-advies zal toelichten. Daarna zal besluit worden genomen over de te nemen maatregelen. Vrijdag is er weer een persconferentie van Rutte en De Jonge.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.