Terug

Volg Hart van Nederland

Ophef over nieuwe bezigheid mondkapjesdeal-kopstuk Van Gestel: 'Hosselt lekker door als moneygoeroe'

Ophef over nieuwe bezigheid mondkapjesdeal-kopstuk Van Gestel: 'Hosselt lekker door als moneygoeroe'

nieuws

3 mei 2023, 18:16

Een van de kopstukken van de mondkapjesdeal, Camille van Gestel, heeft een nieuwe bezigheid gevonden waar ophef over is ontstaan. De compagnon van Sywert van Lienden is nu online te vinden als snel-rijk-worden-goeroe.

Schrijver Johan Fretz ontdekte de video's en is er niet over te spreken: "Hij hosselt lekker door als moneygoeroe." Als 'Pierre The Affiliate' verspreidt Van Gestel video's waarin hij 'tips' geeft waarmee men snel rijk kan worden. Vaak zijn dit soort tips niks of maar weinig waard.

'Holy shit'

Onder de tweet van Fretz verzamelen zich al tal van boze en geschrokken reacties. Ook Tim Hofman, bekend van het BNNVARA-programma BOOS, reageert:

En ook presentator en schrijver Sander Schimmelpenninck doet een duit in het zakje:

Mondkapjesdeal

De mondkapjesdeal of mondkapjesaffaire kwam in het nieuws omdat de Stichting Hulptroepen Alliantie tijdens de coronapandemie winst had gemaakt op de verkoop van mondkapjes aan zorginstellingen en het ministerie van Volksgezondheid. Naar de buitenwereld werd gedaan alsof er juist géén winst zou zijn gemaakt. Met de VWS-deal was ruim 100 miljoen euro gemoeid. Stichting Hulptroepen Alliantie is opgericht door Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel.

Bovenstaande video werd eerder uitgezonden bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.