Terug

Volg Hart van Nederland

13-jarige Otis mag bij hoge uitzondering taptoe spelen op 4 mei: 'Hopen dat ik geen valse noten speel'

Persoonlijke verhalen

29 apr 2023, 07:00

De 13-jarige Otis maakt zich op voor zijn debuut als jongste Taptoe-speler ooit bij de aftrap van de Nationale Kinderherdenking op 4 mei in Madurodam. Een hele eer die normaal alleen bestemd is voor militairen. Otis vertelt zijn verhaal aan Hart van Nederland: "Het is hopen dat ik geen valse noten speel door de zenuwen."

Vrijdag heeft Otis nog een repetitie op de planning staan. Op 4 mei zal hij in Madurodam vanaf de vuurtoren een halve minuut op de Taptoe blazen. Daarna volgen de welbekende twee minuten stilte.

Speciale ontheffing

Dit jaar heeft het bestuur van de Nationale Kinderherdenking een speciale ontheffing gekregen van het ministerie van Defensie. Otis vertelt stoer: "De organisatie van de Nationale Kinderherdenking wil graag een kind van mijn leeftijd om dit jaar de twee minuten stilte in te wijden."

"Dat Otis hier als 13-jarige de taptoe gaat spelen is écht heel bijzonder", beaamt Dorien Korsten van de Nationale Kinderherdenking. "Als je jong bent zijn je kaakspieren nog niet goed volgroeid, om goed trompet te kunnen spelen. En eigenlijk mag de taptoe alleen gespeeld worden door militairen. Wij hebben die speciale ontheffing gekregen, omdat bij de kinderherdenking alleen maar kinderen zijn."

Makkelijk

Otis is een ervaren speler, maar toch moet hij toegeven dat er wel enige sprake is van zenuwen. "Eerst wist ik niet dat dit landelijk wordt uitgezonden, nu ik dat weet vind ik het in vlagen wel spannend. Het is gelukkig maar 30 seconden en het zijn maar drie noten die worden gespeeld. Dus het is vrij makkelijk."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.