Terug

Volg Hart van Nederland

Gerrit dompelt zonder hoge energiekosten Almelose buurt in kerstsfeer

nieuws

1 nov 2022, 23:44

Het is pas net november, maar in de Almelose buurt Rohof zijn ze al massaal in de kerststemming. Net zoals voorgaande jaren zijn verschillende straten versierd met lampjes, sleeën en kerstmannen. Initiatiefnemer en groot kerstliefhebber Gerrit Agterbosch leeft hier het hele jaar naar toe en zelf de hoge energieprijzen konden geen roet in het eten gooien. Alles is klaar voor de kerstdagen.

Dit jaar pakt de buurt nog groter uit dan vorige jaren. Duizenden lichtjes versieren de straten. De passie van Gerrit begon ruim 30 jaar geleden en is ondertussen uitgegroeid naar een hele kerstbuurt. Ongeveer zestig huizen doen inmiddels mee.

Paar euro extra voor de verlichting

Dat de kerstverlichting op zolder moet blijven liggen vanwege de hoge energieprijzen, is volgens Gerrit niet aan de orde. "Het zijn allemaal ledlampjes, ik betaal maar 7 euro extra voor 11 weken aan verlichting. Alles is uitgerekend door een expert", vertelt Gerrit aan Hart van Nederland. Die paar euro heeft de liefhebber en zijn buren er absoluut voor over.

De buurt krijgt veel complimenten. "Mensen uit het hele land komen onze versierde straten bewonderen", vertelt Gerrit trots.

Nepsneeuw op het dak

Dit jaar is het hele spektakel uitgebreider dan ooit. "Iedere keer wordt de versiering weer net wat mooier en groter." Zo komt er een tweede sneeuwbeamer te staan in de straat. Daarmee heeft Gerrit straks zijn hele dak onder een laagje sneeuw. "Nou, dat is toch mooi? In Nederland krijg je toch geen sneeuw. Dan moet je toch wat versieren hier?" En ondanks het bizarre jaar, wenst een buurvrouw ons nu al goede feestdagen. "Het is jammer van de coronatijd, maar we moeten er maar wat van maken met elkaar hier."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.