Terug

Volg Hart van Nederland

Auke heeft urn overleden vrouw weer terug: 'De inbrekers hebben dus toch een menselijk gevoel'

Auke heeft urn overleden vrouw weer terug: 'De inbrekers hebben dus toch een menselijk gevoel'

112

19 mrt 2022, 17:57

Auke Ykema uit Mijdrecht heeft de urn met as van zijn overleden vrouw Lonneke weer terug. Hij was bang dat inbrekers hem dinsdagochtend buit hadden gemaakt. Maar de urn bleek niet gestolen te zijn, maar verplaatst.

Afgelopen donderdag zocht Ykema nog eens goed in alle kastjes en laden. Tot zijn verbazing vond hij de urn. "In de kast vond ik hem ineens terug, onder een stapel puzzels. De inbrekers hadden de urn gekanteld en uit het cadeautasje gehaald", legt Ykema uit.

De opluchting is groot. Ykema dacht al dat de inbrekers een vergissing hadden gemaakt. "De urn zat in een tasje en dat was weg. Ze dachten waarschijnlijk een mooi cadeau mee te nemen. De inbrekers hebben dus toch een menselijk gevoel."

Ringen en sieraden kwijt

Ykema heeft nu een tijdelijke urn en hij moet de as nog ergens uitstrooien met zijn kinderen, maar daar kan hij nu weer goed over nadenken. "Ik kan zelf beslissen waar ik het uit ga strooien en wanneer. Ik ben niet meer afhankelijk van de inbrekers."

De urn staat nu op een veilige plek, maar toch missen er volgens Ykema nog spullen. "De trouwringen en sieraden van mijn vrouw ben ik nog steeds kwijt. De urn is natuurlijk heel belangrijk, maar die spullen hebben ook emotionele waarde."

De politie kon nog niet vertellen of er bruikbare tips zijn binnengekomen over de ontbrekende spullen. Een woordvoerder meldt dat het onderzoek nog in volle gang is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.