Terug

Volg Hart van Nederland

Babygeluiden uit vuilcontainer Zoetermeer: brandweer druk bezig met 'zieke grap'

112

9 okt 2021, 12:48

De brandweer in Zoetermeer is zaterdagochtend uitgerukt nadat er meerdere meldingen zijn binnengekomen dat er babygeluiden waren te horen vanuit een ondergrondse vuilcontainer aan de Van Stolberglaan in de wijk Driemanspolder. Eenmaal daar aangekomen blijkt het al snel om een zieke grap te gaan.

Een vrouw met kinderen die zaterdagochtend langs de vuilcontainer liep hoorde vanuit de container babygeluiden komen. De bezorgde vrouw twijfelde geen moment en schakelde direct de hulpdiensten in.

De politie en brandweer werden direct op pad gestuurd. Dit soort meldingen worden altijd serieus genomen zeker nadat er vrijdagmiddag in Zoetermeer nog een kind uit een ondergrondse container werd gered.

Geluid stopt

Toen de brandweer ter plaatse kwam stopte het geluid. De brandweer heeft toch in de ondergrondse container gezocht en daarbij veel vuilniszakken uit de container gehaald. Na talloze vuilniszakken naar boven hebben gehaald werd de bron van het geluid ontdekt: een Bluetooth-speaker die was gewikkeld in een vuilniszak. De speaker werd op vermoedelijk op afstand bediend. 

De brandweerlieden baalden enorm en voelen zich in de maling genomen. Agenten hebben de speaker meegenomen en gaan proberen te achterhalen van wie deze is.

Vaker valse meldingen

Het is niet de eerste keer dat hulpdiensten voor de gek worden gehouden met een valse melding over babygeluiden in ondergronds vuilcontainers. Afgelopen paar dagen kwamen uit verschillende plaatsen in het land valse meldingen binnen over babygehuil of gekrijs uit ondergrondse containers.

Vrijdagmiddag werd er in Zoetermeer ook een valse melding gedaan over babygeluiden in een container aan de Sanne van Havelteplein, ook bij deze melding werd ook een Bluetooth-speaker gevonden. Ook in Delft werd er vrijdagochtend een valse melding over geluiden die uit een ondergrondse container zou komen. Er zou 'gekrijs' uit de ondergrondse vuilcontainer komen. Ook hier werd er niets aangetroffen.

In Rozenburg, vlakbij Rotterdam, werd er vrijdagavond ook een valse melding gedaan. Ook daar werd de container grotendeels leeggehaald maar een baby werd niet gevonden.

Politie Den Haag onderzoekt of de verschillende meldingen verband houden met elkaar. "Als het gaat om een grap dan is het wel een hele slechte", reageert een woordvoerder van de politie tegen Hart van Nederland. Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.