Terug

Volg Hart van Nederland

Efteling-fan Sanne bouwt miniversie van Spookslot: 'Bijna therapeutisch'

Efteling-fan Sanne bouwt miniversie van Spookslot: 'Bijna therapeutisch'

Entertainment

29 aug 2022, 22:43

Dat het Spookslot in de Efteling op 4 september verdwijnt vinden sommige fans helemaal niks. Sanne Bakermans uit het Brabantse dorp Diessen heeft daarom een eerbetoon gemaakt aan de attractie die binnenkort gesloopt wordt. Drie maanden lang is ze bezig geweest om het slot te vereeuwigen als een miniatuur op een schaal van 1 op 87.

Het idee kwam toen Sanne hoorde dat het doek valt voor haar favoriete attractie Spookslot. "Dat vond ik ontzettend jammer. Ik kreeg meteen het rare idee om het na te bouwen. Dit is de eerste keer dat ik zoiets heb gemaakt", vertelt ze aan Hart van Nederland.

Flinke rekenklus

"Ik heb eerst alle maten opgeschreven, maar wist alleen die van de toren", vertelt Sanne. "Toen ben ik verhoudingen gaan berekenen. Ik heb een heel schema gemaakt en allerlei materialen gekocht en het muurtje voor muurtje uitgesneden."

Het Spookslot is gemaakt van carving foam. Dat is een soort graveerschuim dat heel hard is. Sanne is er drie maanden mee bezig geweest. Het Spookslot staat nu in de vitrinekast, waar ze er elke dag naar kan kijken. "Ik zie het als een eerbetoontje."

Therapeutisch

Kort na de aankondiging dat het Spookslot zou gaan sluiten, is Sanne snel nog naar de Efteling gegaan. Binnenkort gaat ze weer, om inspiratie op te doen. "Ik vond het ontzettend leuk het te bouwen. Het was bijna therapeutisch. Ik weet nog niet precies wat, maar ik ga misschien nog een Eftelingattractie maken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.