Terug

Volg Hart van Nederland

Markante Rotterdamse brug De Hef gedemonteerd voor miljoenenjacht Amazon-baas Bezos

Markante Rotterdamse brug De Hef gedemonteerd voor miljoenenjacht Amazon-baas Bezos

nieuws

2 feb 2022, 16:02

De belofte stond dat de Koningshavenbrug, ook wel bekend als De Hef, na de renovatiewerkzaamheden in 2017 niet meer uit elkaar zou worden gehaald. Maar er wordt nu toch één uitzondering gemaakt, en wel voor het miljoenenjacht van multimiljonair en Amazon-baas Jeff Bezos.

Jachtbouwbedrijf Oceanco in Alblasserdam heeft de opdracht gekregen om het jacht voor de multimiljonair te maken en geschat wordt dat het zo'n 430 miljoen euro gaat kosten, schrijft RTV Rijnmond. Bezos pakt flink uit met zijn jacht, want de doorvaarhoogte van de brug van 46 meter is niet hoog genoeg. Daarom wordt het middenstuk van de brug tijdelijk verwijderd, en daarna weer teruggeplaatst.

Rijksmonument

De brug is al lange tijd een rijksmonument en werd tussen 2014 en 2017 voor het laatst onder handen genomen. De gemeente Rotterdam beloofde destijds dat er daarna geen aanpassingen meer aan de brug zouden worden gedaan, maar die belofte wordt nu naar alle waarschijnlijkheid toch bijgesteld.

Volgens een woordvoerder van Stadsbeheer is de gemeente akkoord gegaan met het verzoek na het goed afwegen van de belangen. "Aan de ene kant het economisch belang en de werkgelegenheid door de bouw van dit schip", aldus de zegsvrouw, "aan de andere kant onze zorg voor De Hef, dat die blijft zoals hij is."

Kosten demontage

De komende tijd werkt de gemeente aan een planning voor het uithalen van het middenstuk. De operatie zal waarschijnlijk rond de zomer worden uitgevoerd. De kosten voor het tijdelijk demonteren van de brug komen volgens de gemeente voor rekening van de scheepsbouwer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.