Terug

Volg Hart van Nederland

Het einde van een tijdperk: McDonald's stopt met plastic speeltjes in Happy Meal

Het einde van een tijdperk: McDonald's stopt met plastic speeltjes in Happy Meal

nieuws

22 sep 2021, 13:09

Nog even en het is gedaan met de plastic speeltjes die kinderen - of sommige volwassenen - bij hun Happy Meal van McDonald's krijgen. De fastfoodgigant wil namelijk zijn ecologische voetafdruk verkleinen.

Om dat voor elkaar te krijgen, vervangt McDonald's het plastic speeltje voor een Happy Meal-speeltje dat is gemaakt van herbruikbaar materiaal. Het bedrijf wil binnen vier jaar negentig procent minder plastic gebruiken voor de beroemde speeltjes.

Een woordvoerder van McDonald's Nederland zegt dat je bij speeltjes van duurzaam materiaal ook kunt denken aan "meer interactieve speelelementen". "Om zelf van bijvoorbeeld karton of papier een speeltje in elkaar te zetten."

De verandering is nu al ingezet in landen als het Verenigd Koninkrijk en Ierland, deelt McDonald's in een internationaal persbericht. Eind 2025 moet ieder speeltje dat ergens ter wereld in een filiaal van de keten wordt verkocht, gemaakt zijn van duurzame materialen.

McDonald's Nederland laat aan onze redactie weten dat het eerste duurzame Happy Meal-speeltje al in oktober te koop zal zijn. Wat dat speeltje is? "Dat is nog even een verrassing voor onze gasten."

Hamburger smaakt anders

De Happy Meal is niet het enige wat verandert bij de wereldwijde frietboer. Onlangs werd duidelijk dat de hamburger van McDonald's ook ineens anders smaakt. Kleine veranderingen aan de bereidingswijze zouden de burgers smaakvoller moeten maken.

Beeld: Unsplash

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.