Terug

Volg Hart van Nederland

ProRail waarschuwt na bizarre beelden: vrouw op haar na gemist door voorbijrazende trein

nieuws

21 sep 2021, 12:29

Een vrouw die eerder deze maand probeerde het spoor over te steken bij station Ermelo terwijl de spoorbomen al dicht waren, is daarbij op een haar na gemist door een voorbijrazende trein. Dat is te zien op bewakingsbeelden die ProRail dinsdag heeft gedeeld. Met de beelden wil de spoorbeheerder nog maar eens benadrukken hoe gevaarlijk het is om op en rond het spoor te lopen.

Op de beelden is te zien hoe een vrouw het spoor probeert over te steken, terwijl de spoorbomen al dicht zijn. Toch besluit ze de oversteek te maken, maar eenmaal aan de overkant stuit ze op nog meer gesloten spoorbomen. Omdat ze de weg naar het station niet weet te vinden, besluit de vrouw op het laatste moment terug te rennen naar de kant waar ze vandaan kwam. Op dat moment komt een trein op volle snelheid het station voorbijrijden die de vrouw op een haar na mist.

Levensgevaarlijk, zegt ook NS-machinist Jan Slaats. "Je schrikt je een ongeluk. Als je iemand op het spoor ziet lopen, levert dat direct een schrikreactie op. Sommige collega’s herbeleven dan steeds weer een traumatische gebeurtenis", aldus Slaats.

Dertig ongelukken per jaar

Volgens ProRail hebben spoorlopers grote invloed op het aantal treinvertragingen. Ruim een derde van alle treinvertragingen wordt veroorzaakt door mensen die op of rond het spoor lopen en daarmee een gevaarlijke situatie veroorzaken. Zo'n dertig keer per jaar gaat het echt mis en leidt het spoorlopen tot daadwerkelijke ongelukken met slachtoffers.

ProRail zegt verschillende maatregelen te hebben genomen om spoorlopen te voorkomen. Zo is het spoor op veel plekken afgesloten met hekken en sloten en zijn er camera's, waarschuwingsborden en anti-loopmatten geplaatst. Ook surveilleren er dagelijks boa's langs het spoor. De boete voor spoorlopen bedraagt 150 euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.