Terug

Volg Hart van Nederland

Superfan Sanne bouwt te verdwijnen Spookslot uit Efteling tot in detail na

Superfan Sanne bouwt te verdwijnen Spookslot uit Efteling tot in detail na

nieuws

30 mei 2022, 14:48

Dat het Spookslot in de Efteling na de zomer verdwijnt, vinden sommige fans helemaal niks. Voor de 32-jarige Sanne Bakermans uit Diessen is de aanstaande sloop dan ook reden genoeg om het slot te vereeuwigen. En na bijna drie maanden hard werken is het zover: tot in detail heeft ze de attractie in miniatuur nagemaakt, op schaal 1:87.

"Het idee kwam meteen na het bericht dat het Spookslot gesloopt zou worden", vertelt ze maandag aan Hart van Nederland. "Dat vond ik ontzettend jammer, het is mijn favoriete attractie. En dus wilde ik een eerbetoon maken."

Muurtje voor muurtje

Zo gezegd, zo gedaan, en dus begon Sanne met de klus die haar de maanden daarna zoet zou houden. "Ik heb eerst alle maten voor mijzelf opgeschreven", vertelt ze over het werkproces. Maar alleen die van de toren van 20 meter hoog wist ze zeker, "dus toen ben ik verhoudingen gaan berekenen. Een heel schema gemaakt."

Met carving foam, "een soort graveerschuim wat heel hard is", heeft ze vervolgens de muren opgebouwd. "Muurtje voor muurtje heb ik het uitgesneden", vertelt ze over haar monnikenwerk.

Ereplaats

Na een maand was het slot wel zo'n beetje klaar en geschilderd. Maar het maken van de details zouden nog eens twee maanden in beslag nemen. Toch kijkt Sanne met plezier terug op haar eerste ervaring met het maken van zo'n diorama. "Ik heb het ontzettend leuk gevonden, het was bijna therapeutisch."

Het mini-Spookslot heeft nu een ereplaats in een vitrine gekregen bij de Brabantse thuis, "waar ik ernaar kan kijken. Het is een eerbetoontje voor mijzelf." Of ze nu vaker dit soort miniaturen gaat maken? "Eigenlijk wel! Ik weet nog niet wat, maar misschien ga ik nog wel een miniatuur maken van een Eftelingattractie."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.