Terug

Volg Hart van Nederland

Woon jij in een overstromingsgebied? Website druk bezocht vanwege Watersnoodramp

Woon jij in een overstromingsgebied? Website druk bezocht vanwege Watersnoodramp

nieuws

1 feb 2023, 12:36

De website overstroomik.nl van Rijkswaterstaat, waar bezoekers kunnen bekijken of ze in een gebied met overstromingsgevaar leven, wordt woensdag druk bezocht. Dat komt doordat het de dag van de Watersnoodramp is, die zeventig jaar geleden plaatsvond. Dat meldt een woordvoerder.

Rond 12.00 uur hebben al zo'n 14.000 mensen de website bezocht, meldt een woordvoerder. De website is af en toe overbelast door de bezoekersaantallen.

Gemiddeld werd de site zo’n driehonderd keer per dag bezocht. In de maand januari bezochten in totaal ruim 66.000 mensen de website.

Watersnoodramp

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 overstroomde een groot deel van Zuidwest-Nederland. Door een combinatie van hevige storm en springtij steeg het water van de Noordzee tot recordhoogte waardoor dijken overstroomden en doorbraken.

Piet de Vos verloor die nacht zijn vader, drie broers en zijn zusje, vertelt hij in onderstaande video tegen Hart van Nederland:

Piet verliest tijdens watersnoodramp vader, broers en zusje
2:35
Piet verliest tijdens watersnoodramp vader, broers en zusje

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.