Terug

Volg Hart van Nederland

Petitie voor een Amsterdamse Peter R. de Vriesstraat ruim 1.500 keer getekend

Petitie voor een Amsterdamse Peter R. de Vriesstraat ruim 1.500 keer getekend

nieuws

25 juli 2021, 21:03

Een online petitie op petities.nl om de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam te veranderen in de Peter R. de Vriesstraat was zondagavond in drie dagen tijd ruim 1500 keer ondertekend.

De misdaadjournalist werd 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat neergeschoten, waarna hij 15 juli overleed aan zijn verwondingen.

Monument voor De Vries

Wouter de Vries, de jongere broer van de misdaadjournalist, riep vorige week in de talkshow Humberto burgemeester Femke Halsema van Amsterdam op een straat naar De Vries te vernoemen. Ook zei hij te hopen dat er een monument komt voor zijn broer. Een online-petitie om een monument of herdenkplek te maken voor De Vries was zondagavond ruim 700 keer ondertekend.

Peter R de Vries straatnaambord

Peter R de Vries straatnaambord

Zaterdag liet wethouder Herbert Raat (VVD) van Amstelveen tegen AmstelveenZ.nl weten dat zijn gemeente open staat om Peter R. de Vries een straatnaam toe te kennen, als daarvoor een verzoek wordt ingediend. "Peter R. de Vries heeft lang in Amstelveen gewoond: we kenden hem en hij groeide hier op. Dat hij een bijzondere inwoner was hoef ik niet uit te leggen. Natuurlijk staan wij daar voor open", zegt Raat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.