Terug

Volg Hart van Nederland

Basisscholen vanaf 10 januari weer open

Politiek

3 jan 2022, 15:28

Goed nieuws voor basisschoolkinderen en hun ouders: vanaf 10 januari mogen de scholen weer open. Dat laten coronaminister Hugo de Jonge en Arie Slob, demissionair minister voor Onderwijs, maandagmiddag weten. De aankondiging is meteen het laatste mediaoptreden voor Slob: hij maakte eerder bekend de landelijke politiek te verlaten.

De MBO's en HBO's blijven volgende week nog wel dicht. Op 14 januari wordt opnieuw bekeken of ook zij weer fysiek onderwijs kunnen krijgen. De openingstijden voor buitensporten worden verruimd voor jongeren, deze mogen vanaf 11 januari tot 20:00 uur openblijven.

De regering besloot vorige maand om de kerstvakantie van de basisscholen een week, tot en met zondag 9 januari, te verlengen vanwege de omikronvariant van het coronavirus. Het kabinet raadpleegde maandag het Outbreak Management Team (OMT) over het wel of niet dichthouden van de scholen.

Het OMT adviseerde de scholen per 10 januari weer te openen, met dezelfde coronamaatregelen als voor de vervroegde sluiting zoals preventief testen, en het kabinet volgt dat advies op.

Driekwart Nederlanders willen scholen weer open

De deelnemers van het Hart van Nederland-panel zijn ongetwijfeld in hun nopjes. Desgevraagd wilde maar liefst drie kwart van de ruim 3.800 mensen die aan het onderzoek meededen dat de scholen per 10 januari weer hun deuren openen.

Maar, vinden velen, er moeten dan wel de nodige maatregelen worden genomen. Gooi de scholen open, maar dan wel met de nodige acties", aldus een panellid. "Mondkapjes op, beter ventileren en anderhalve meter, wat betekent kleinere klassen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.